Stor rumpa-lev längre!

Läste precis en artikel i Expressen att några forskare i England har konstaterat att kvinnor med stor rumpa eller så kallad päronform lever längre. Här var det som stod i artikeln

Man vet sedan tidigare att bukfetma kan vara skadligt. Men nu ville forskarna ta reda på varför det är sundare att ha extra hull kring rumpa, höfter och lår. 
De hittade flera förklaringar. 
- Det finns bra fett och dåligt fett, precis som bra och dåligt kolesterol. Och cellerna i nedre delen av kroppen fungerar annorlunda än de i överkroppen, säger forskaren Konstantinos Manolopoulos till Daily Mail. 

"Uppsamlingsplats"


Han och hans kollegor kom bland annat fram till att rumpfettet ger upphov till högre halter av hormoner som styr vikt och aptit. Det förbränns också långsammare än det fett som sitter på magen, vilket gör att det bildas mindre av vissa kemikalier som kan kopplas till hjärtsjukdom och diabetes. 
Dessutom tror de att rumpan funkar som en ”uppsamlingsplats” för fett som skulle vara skadligt om det satte sig på andra ställen i kroppen. 
Nu hoppas forskarna att upptäckterna kan bidra till att motverka skadlig fetma i framtiden. Bland annat skulle man kunna hitta sätt att omfördela hullet från den farliga bukfetman till rumpan

 

 

Jag har ju lite större rumpa, eller normalstor kanske jag ska säga. Så stor är den ju inte!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0