Semester del 2 :)

Har nu gått på semester del 2 eller egentligen börjar den på måndag då jag har ledig helg. Har haft två dagar nu då jag varit helt slut och sovit, sovit, sovit... Haft noll ork typ! Försov mig både torsdag och fredagmorgon till jobbet. Jag som aldrig brukar försova mig, gjort det max tre gånger i mitt liv. Men nu är jag ledig två veckor.... MYCKET HÄRLIGT! :)

Roligt jobb= Röntgenassistent?

Hittade dessa bilder i en artikel i Expressen. Konstiga saker som folk stoppat upp där bak och som sedan syns på röntgen...

Vänstra bilden en som stoppat upp en syltburk i baken och den högra en som stoppat upp en elektrisktandborste... Fattar inte hur de har lyckats med detta???

Scaryyyy!!!!

Kom hem från jobbet nu ikväll och såg brandbilen svänga in på vår gata med blåljus! Sprang hem, de stod bakom huset typ 15 meter från huset i skogen. Någon eller några hade anlagt tre bränder, en rätt allvarlig med brand uppe i träd. Tror ni jag kommer kunna sova riktigt i natt? Blev rädd och skärrad, kommer säkerligen vara astrött på jobbet imorgon ... JÄVLA SATFOLK!!! Kan ju bli försök till mordbrand... BURR!

Just nu...

har jag storebror ( 6 år äldre än mig) och hans flickvän på besök här i Stockholm. Har blivit att gå ut och äta middagar varje kväll, igår hamnade vi på Koh phangan. Känd thairestaurang som har en riktigt cool inredning, släcker ner så blir det åskmuller och blixtar, syrsor som låter och fiskar som simmar omkring. Känns som man hamnat i Thailand :) Jag åt rebensspjäll, första gången jag testat det var gott men tror inte det blir det någon fler gång. Har även varit runt på en himla massa pubar, vädret har varit kanon så det har varit gott med öl i hettan. Ikväll blir det middag igen och ja kanske även någon öl ;), men betydligt lugnare då jag har ett monsterpass  framför mig imorgon. Kommer jobba från morgon till kväll :(

Sen kvällsprommis...

Precis varit ute på en sen kvällspromenad med älsklingen. Blev en sväng ner till centum här och en sväng in på macken för lite kvällsmat ;) french hot dog. Härliga 24 grader ute nu och det fläktar, är som om man vore utomlands :)

Kliar till tusen...

Fick årets eller årens tusen myggbett när vi besökte min sambos syster . De bor lite ute på landet fast det bara är tre mil utanför staden. Trodde jag skulle klara mig utan myggbett, men nu har jag massor på benen som kliar så jag tror jag ska bli tokig. Inte så snyggt med kjol och kortbyxor men det skiter jag i, så varmt nu och något som täcker benen helt är inte att tänka på. Hört att det ska vara myggigt på Grekland, iallafall varnade resebolaget för det när jag var på Zakynthos. Men jag märkte inga och jag hoppas det är samma i Faliraki. Vill inte bli uppäten igen ;)

Vinkännedom!

Hittade denna roliga om viner på min sambos systers badrum när vi var där i förrgår.

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en

skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en gredelin fläck efter sig,

är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt

eller rött.

 

De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.

Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och

sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

 

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt

vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött

vin.

 

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan

man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

 

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller

att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i

lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en

dammsugare i beredskap.

 

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i

att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

 

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat

vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.


Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Oöverträffat

Innovativt

Preliminärt

Kvastskaft

 

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:

Västkustiskt

Konstitutionerad

Substantiera

Tillvägagångssätt

 

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:

Tack, men jag vill inte ha sex.

Nej, ingen mer sprit för min del.

Ledsen, du är inte riktigt min typ

 

 

:) Passade bra då jag just denna kväll drack rödvin och åt korv med bröd till... Fin blandning!


Jag och min vackra syster! :)

Här är jag och min vackra syster när hon var på besök hos mig nu slutet av juni. Jag till höger på bilden! Älskar dig så mycket finaste syster.

Galet skönt...

Träffade Sara på stan idag. Tog en tur i butiker och sen en Cafe`Cooler och kika på folk på det. Sen tyckte jag vi skulle åka ner till vattnet, blev en sväng till Hornstull och sitta och svalka fötterna på en brygga... Mycket härligt!

Kärlek! Haft en 12 veckors grå kattunge so...

Kärlek! Haft en 12 veckors grå kattunge som sovit i min famn. Vill ha så fin!


Sitter just nu på en brygga i stenhamra hä...

Sitter just nu på en brygga i stenhamra här i stockholm och doppar fötterna.


Snälla! Lite, lite svalka nu tack!

Sorry kommer klaga lite nu, men nu börjar det bli alldeles för varmt. Visst om jag var ledig så skulle det  vara skönare, men nu ska man jobba i varma bomullskläder med taskig ventilation inne... Pust!  Jaja, bara två veckor kvar att jobba sen har jag semester del 2.  Ska snart iväg och grilla hos min sambos syster, antar att det blir några glas vin till. Men sen så är jag faktiskt ledig imorgon, funderar på att dra med Sara och bada någonstans. Nåja doppa fötterna, är en riktigt badkruka och halvrädd för vatten när jag inte bottnar. Ha en fin kväll och hoppas ni har det gött i värmen :)

Borde...

Borde snart lägga mig, men är ledig imorgon ja idag blir det.Måste iallafall upp tidigt och få någon ordning på tvätten som håller på att svämma över och kila ner på apoteket för allergitabletter, har kännt mig förkyld idag. Nä nu ska jag lägga mig i soffan en stund innan jag ska lägga mig...
Sov gott och dröm sött!!!

Klockan är 12.21 piiip piiip...

Vilken härlig dag att ha ledig förmiddag till :) Börjar jobba först 16 idag. Lyssnar på massa härlig musik bla Kents senaste skiva, mycket bra. Måste jobba upp en rejäl bränna lagom till Greklands resan om tre veckor , men planerar att komma hem som en pepparkaka ;)
Nä nu ska jag ut i solen igen och må gott några timmar... Ha en fin dag!

Kvällsgotta...

Ska ta en eller rättare sagt två( host!) hårdmackor med denna fantastiska ost...
Gottgottigottgott!!!!

Nya trenden...

Läste om den nya trenden bland bratsen på stureplan. Istället för att spruta svindyr champagne på varandra och alla som befinner sig i derans närhet, har de börjat med något som kallas vaskning. Det innebär att de beställer in champagne, kollar den så allt är oki, sedan får servitören/servitrisen gå och hälla ut den i vasken. Låter helt vansinnigt, snacka om att slöööösa pengar...

Betydelse för brats för den som inte visste:
En brat är slang för ungefär ”skitunge”. Ordet har vi importerat från engelskan och det kan ha betydelserna(bortskämd) barnunge, snorvalp, skitunge, barnunge, överklasslyngeleller illbatting.
Att vara högljudd och talför är också betydelsen vi hittar i Svenska Akademiens ordbok. För verbet ”brata” finns tre betydelser: ”bullra, larma”, ”skryta, skrävla” och ”rumla, festa”. I Västergötland hittar vi också ”brata upp” med den roliga betydelsen ”lägga upp och visa något för att pråla med det”.

Vi kan alltså konstatera att de svenska bratsen framförallt är personer som talar (för) mycket, som skvallrar, pladdrar och talar fort. Det kan också vara en skrytmåns och en skrävlare. Gällande verben handlar de främst om höga ljud, vilket man skulle kunna koppla ihop med en person som pratar för mycket, för högt och för fort.

Värmebölja...

Varmt,varmt,varmt! Klagar inte men känner mig så trött idag, både av allergin och solen. Ska ta och vakna till lite och gå ut och jobba på brännan. Har inte blivit så mycket solande för min del. I söndags kom min syster och stannade till i tisdags, kort sväng men de är mitt uppe i en flytt. Onsdag kväll träff med Evelina som åker till Österrike, igår träff med Carola och hennes lilla bebis. Bara två veckor gammal, supersöt. Sen jobbkväll på det. Känner mig lite sliten... Tror det blir vila i helgen, jobb igen på måndag och slut på semester del 1 :(

RSS 2.0