Natti natti...


        Znark!
 Natti natti, nu ska jag krypa i säng.








Me a brown eyed girl.

Lite lek med kameran :)





Jag med luggen nedkammad. Vad tycks?



Tänd ett ljus...

Tjohej...

Vad glad jag är. Kommer fira jul i Hede, ska bli så kul! Mycket snö, god mat, sprit och badtunna, listan kan göras ganska lång. Vad tror du om en favorit i repris syster? Några öl med bad i tunnan och sen hoppa ner i snön och göra snöänglar. Utan att du skär upp foten i år. Kanske ska slå vad med killarna, om de vågar hoppa ner i snön och är lika tuffa som två norrländska brudar :)

Blir en kort sväng, julafton till annandagen men det gör inget. Längtar som tusan! Blir även första julen som jag och älsklingen firar tillsammans med att vara på samma ställe. Bara det ska bli jättemysigt, att han följer med.
När vi kommer tillbaka till Stockholm ska jag pyssla om Saras katter, se till att de har det bra. Gosa lite med dem tills hon kommer hem. Får äntligen se nytillskottet i familjen när vi kommer till mina föräldrar, kattungen Bamse . Han lär ju bli helt galen med massa julpapper att busa runt i. Så nu finns det två katter där, den vuxna katten Zorro och Bamse.




Sånfjället vid Hede.



Mycket snö :) En nytagen bild.

Som en ängel.

Tänk hur konstigt allt är ibland. Jag som oftast känt en sån stress inombords, känner mig nu så lugn och harmonisk inombords. Bara så där helt plötsligt. Hoppas det håller i sig länge, kanske är det årstiden som gör det. Lite snö har kommit, mörkret har fallit. Känner mig mysig, ha ha, kan inte beskriva bättre hur jag menar. Hoppas ni fattar.
Idag har jag jobbat några timmar, ganska skönt att jobba helg. Mycket lugnare då, man har tid att ge de gamla lite extra uppmärksamhet. På vardagarna är det fullt upp med städ, dusch, tvätt etc. Visst hinner man sitta ner ibland då med, men inte på samma sätt.
Ibland känner jag mig sjukt less på mitt jobb, men vem har inte känt så. Det jag gillar med mitt jobb är hur mycket uppskattning man får av de boende. Hur mycket en kram kan betyda för dem, hur lyckliga de blir.

Tänk, nästa helg är det första advent, mysigt! Julen är min favorithögtid, med god mat, ljusstakar och annat pynt och kanske några julklappar. Borde börja handla julklappar, så jag inte behöver springa runt på stan några dagar innan julafton som det har blivit de senaste åren. Men det blir väl som det brukar, lite dålig på att planera ;)


Tid för eftertanke.



 Sitter här på soffan och funderar. Hur bra jag har det, har min fina älskling som jag älskar över allt annat. Min fina familj som finns där i vått och torrt och som jag saknar så otroligt mycket. Mina underbara vänner som  alltid finns där, även fast vi kanske inte kan ses så ofta. Jag har mat på bordet, varma kläder på min kropp, ett hem och människor runt mig som får mig att må bra och känna mig älskad. Tänker på alla dem som inte har det så.... som fryser i kylan inte har någon som bryr sig om just dem. På alla familjer som lider i det tysta med missbruk, misshandel etc. som bävar inför den väntade julen. På alla barn som lider utan att ha någon att prata med. Alla de ensamma som vill finna någon speciell. Finns så många tragiska människoöden som finns där men som det inte pratas om.

Så ta till vara på det du har, lätt att bara ta saker för givet...

Spakväll

Idag har både älsklingen och jag varit lediga från jobbet. Blev en shoppingrunda till Vällingby på förmiddagen, jag köpte ett fint linne med tryck och benvärmare på Gina tricot. Efter det solade jag solarium, skönt att få lägga sig i värme när det är lite småruggigt ute. Ikväll ska jag vara själv hemma, tänkte ha lite spa och pyssla om mig själv med peeling, skumbad med tända ljus och sen landa i soffan med chips med dipp och julmust :) Ska bli jätteskönt att bara mysa med mig själv.

Nu till nåt helt annat nämligen drömmar. Hade en knepig dröm i natt, drömde att jag gav bort mitt hår till min lillebror medans jag fick hans korta lite taggiga hår. Jag var först helnöjd, men träffade senare på några kompisar som sa jag såg för jävlig ut. Insåg det själv efter ett tag,  så jag åkte till mina föräldrar där lillebror bor och skulle ta tillbaka mitt hår. Lillebror satt i soffan i vardagsrummet och kände sig jättehäftig i sitt långa hår. Han vägrade att ge tillbaka mitt hår, så jag tog det efter ett litet slagsmål... När jag tagit tillbaka det började han storböla! Mamma försökte rycka in mellan,  men jag stack därifrån. Sen minns jag inget mer.

På tal om  drömmar så brukar jag drömma helt sjuka saker...som när jag och älsklingen och syrran + en till tjej åkte båt, typ Cinderella. Men den åkte en helt sjuk resväg via skåne. Iaf, så skulle jag ta en dusch på båten. Tog upp duschslangen och skulle vrida på vattnet, istället för vatten kommer det ut ett alienhuvud, samma som alienfilmerna. Först morrar den åt mig, sen börjar den sjunga elvislåtar! Jag blir jättearg och börjar banka duschmunstycket i väggen för att få tyst på den, men den fortsätter och sjunger oavbrutet. Slänger den ifrån mig och rusar ut till de andra asförbannad för att duschen gått sönder. Sen minns jag inget mer från den.

Så kan det vara...ha en trevlig fredagskväll allihopa. Det ska jag ha! Kram på er.






Snö, snö, snö.

Idag har det snöat, så mysigt! Blev genast lite ljusare och det är ju inte helt fel för mig som är mörkrädd ;)
Gillar vintern när det är riktigt kallt som det kan bli i norrland. När man är ute och går och det knarrar under fötterna och luften känns så frisk. Det är tyst och lugnt och jag kan höra gatlyktornas brummande. DÅ är vintern som bäst för mig.




Kryssning och utgång.

Nu är jag här igen. Varit så seg efter helgen. Först kryssning med Cinderella till Åland på fredag och sedan utgång lördag. Söndagen var jag halvdöd. Kryssningen var kul, denna gång blev jag inte askalas som förra gången vi åkte med samma båt. Tog det ganska lugnt, var bland de första i säng och då var klockan ändå runt tre på natten. Eller lugnt och lugnt...blev en flaska Mintuu och några öl som jag delade med Sara i hytten. På småtimmarna blev man ju ändå lite dragen, men för att vara mig norrlänningen som inte direkt spottar i glaset för det som bjuds, så var jag riktigt städad och ordentlig. Det var sjöslag på båten, folk blir som galna när de åker på kryssning, de super som fan och beter sig som fjortisar rent ut sagt, ha ha!
I det stora hela hade jag kul, blev bara något less på våra grannar i korridoren som tyckte det var en bra ide att fortsätta festandet i korridoren hela natten och nästföljande dag med skönsång ;)  Det varvades med lite fotboll och allt vad det nu höll på med, vaknade vid nio med helvetesskallebank. Gick inte att somna om och önskade rent ut sagt livet ur killgänget som levde rövare. Men åker man Cinderella är det bara att bita ihop och gilla läget:-) Kom tillbaka till Stockholm runt halv fyra på lördag. Senare på kvällen åkte vi till Janne och Jenny för lite mat och dricka. Efter det drog vi till Sundbyberg för ett pubbesök, därefter avslutades festandet på Garbo, kul men jag var väldigt trött. Söndagen spenderades mest i sängen och soffan, mer död än levande.

Bilder från kryssningen.


Jag och Sara tokar oss.



Vi hade slipstema.



Tessan



Jag och Tessan.



Sara och jag.



Sara och Therese.





Kryzz...

Ikväll åker jag på kryssning till Åland fram och tillbaka. Fullt upp med packning, tvättning och strykning nu. Återkommer imorgon med bilder från båten. Kram på er




Gammalt russin...

Läste på någon blogg, att varje gång man sover med sminket på åldras huden 8 dagar...shit! Hur många gånger har jag efter en natt på stan lagt mig med smink på? Vissa gånger har jag varit för trött och andra gånger för full. Då har jag bara varit glad att jag hittat till sängen.

Om jag inte skärper mig så kommer jag se ut som ett russin. Fast det har jag nog glömt till nästa natt på stan, då jag kommer hem full och vaknar upp som en panda med stora sminkringar runt ögonen.



Me like...



Hört denna låt ett antal gånger nu. Gillar den mycket och hon är en grymtbra sångerska.

Söndag...

Precis ätit lite frukost, blev yougurt med musli och banan. Riktigt gott! Ska ta en kopp kaffe snart också. Vilket tråkigt väder idag, mulet och ingen sol, blää! Blir en sväng förbi solariumet för att få lite värme och lite färg. Känner mig piggare och gladare om jag har lite färg. Blir ju aldrig riktigt blek pga. min egen grundfärg, vilket även får mig att se utländsk ut. Visst, hårfärg och ögonfärg gör ju sitt till också, ska färga håret mörkare i veckan. Så nu kommer jag se ännu mer ut som en invandrare ;)

Nu ska jag ta min kopp kaffe, ringa min kära pappa och gratta honom på farsdag. Köpte lite lotter och en vinflaska till honom, hoppas han vinner nått. Såfall kan jag få lite...hehe.



Baklås??

Idag har jag sprungit runt på stan med Carola och hennes lilla charmtroll till son Charlie. Varit både här och där, fyndat en hel del bla. leopardmönstrade tights, svart över-rumpan-tröja, randiga tights i grått och svart, långt mörkblått linne. Lite smått och gott.

Tog en fika i gallerian vid sergels torg, blev en chailatte och en smörgås. Matade Charlie med lite puré så att Carola kunde beställa. Han är så söt, bara ler och skrattar. Man fullkomligt smälter. Hoppas jag kan få ett sådant bedårande barn i framtiden. Hursomhelst, kände smärta i käken när jag fikade, gjorde även ont igår när jag åt hamburgare med Sara. Tänk om den håller på att låsa sig eller är på väg att hoppa ur led?! Vart vänder jag mig då? Tandläkaren eller vanlig läkare?

Rädd att det är visdomständerna som spökar, har två kvar. Blir det inte bättre till veckan får jag motvilligt kontakta min tandläkare. Vill ju att käften ska fungera.



En som inte har problem med sina käftar...


Im so excited...

Vet ni vad, i juni ska jag till Rom med älsklingen och se Depeche Mode. Längtar så jag tror jag spricker. Åka till en cool stad och se ett grymt band. Så glad att de ska ut på turne, att äntligen få se dem live. Sen är det ju inte helt fel att vi kommer att se dem i Rom Italien, tänk att vara där några dagar med häftiga nattklubbar, god mat, sightseeing, toppat med shopping. Ska bli så kul! Nästan avis på mig själv ha ha...




RSS 2.0