Happy halloween

Önskar er alla en mysig, övernaturlig, skrämmande och rolig halloween. Har hållit mig inomhus ikväll, ingen lust att möta på något fasanfullt hemskt som lurar i mörkret. ;)



 Buuuuu!!!


Bio

Ikväll har jag och min pojkvän varit på bio. Varit en riktigt kall, blåsig och regnig dag. Så det var inte helt fel att få sjunka ner i en skön biostol i en mysig salong. Vi såg den nya svenska vampyrfilmen "Låt den rätte komma in", riktigt bra film, den får toppbetyg av mig. Inspelad i Blackeberg som inte ligger många tunnelbanestationer härifrån. Fast vissa vinterscener var tydligen inspelad i Luleå har jag läst. Var på SF i Vällingby så nu har man varit på den med, riktigt mysig. Efter bion tog vi tunnelbanan hem och tog en sväng in på ica medans vi väntade på bussen. Vi hade ingen lust att gå hem i det här ruskvädret. Köpte iallafall oboy, tänkte ha lite sånt och mackor ikväll. Såg att julmusten har kommit in, jag är helt galen i must. Till jul måste det finnas flera flaskor must, dricker det till allt jag äter under julen. Börjar till frukosten och dricker många glas under dagen. Undrar hur det blir med det nu när vi ska vara här i Stockholm över jul. Ska helst vara apotekarens julmust, den är godast. Så kan jag inte få bli sponsrad? ;)




Frusen

Nu börjar det bli rätt kyligt ute. Ville ha en svart jacka nu till vintern, gärna lite längre eftersom jag fryser så lätt om rumpan och jag gillar inte långkalsonger. Så idag har jag beställt en ny vinterjacka.
Blev även en kort kjol, en tröja, ett par svarta stövlar och en kuvertväska. Så ingen mer shopping nu för min del...

...men det kommer nog klia i fingrarna. För jag skulle behöva mer snygga underkläder så jag kan känna mig lite hot! Känner mig mest som en grå liten mus den här årstiden. Då kan det vara roligt med något som piggar upp.


Färjan



Missade kvällens avsnitt av Färjan. Jobbade kväll, men jag hittade det på nätet ;)

Tårar



Den här låten lyssnade jag ofta på när jag bodde i Östersund. När jag kände mig ensam och ledsen. Får fortfarande en klump i halsen och tårarna kommer när jag hör den. Den satte ord på hur jag kände då, hur ensam jag var.

En hel del...

Har blivit en hel del filmtittande nu. Har sett Gudfadern filmerna, ettan var riktigt bra med bl.a Marlon Brando. Men sen gick de andra två utför. Speciellt trean som kändes mest komisk.




Handlar om en siciliansk maffiafamilj, ledd av gudfadern som styr med järnhand.

Blivit en del serier som  "Band of brothers", den handlar om ett amerikanskt kompani under andra världskriget. Kriget i europa. Producerad av Steven Spielberg och Tom Hanks. Riktigt bra miniserie.



Just nu tittar vi på en svensk serie som heter "Gynekologen i Askim". Riktigt rolig!

 


Serien påminner lite om filmen "American Beauty".


Regn och rusk...

Känns som en seg söndag och det regnar ute. Jag degar på soffan och surfar lite. Min sambo spelar tv-spel. Grymt sugen på en chailatte och nått gott till den,  fast just nu har jag ingen lust att bege mig ut i regnet igen. Blev en sväng till affären för att handla mat förut, köpte bl.a plommon och bananer. Inget onyttigt som godis och chips ikväll, fast min kropp skriker efter Chiiiips nuuuuu!!

Nä, blir frukt och film ikväll.




Ge mig!!!



Tick tack...

Har ni ställt om klockan?!

Jag missade det helt! Men det gör ju inte så mycket, det är söndag och jag är ledig. Om det inte vore för att vi klev upp åtta och ringde felanmälan eftersom ljuset slocknat i trappuppgång, källare och två maskiner i tvättstugan var ur funktion. Trodde ju att klockan var åtta inte sju. De måste trott jag var knäpp som ringde så tidigt, det är nog inte så många som är uppe och tvättar så tidigt en söndagsmorgon. 
Jag var väldigt morgonpigg, lite väl kanske... =)



                                                         


Kortslutning

Lite trött efter jobbet idag. Första jag fick höra när jag kom till jobbet på morgonen var att en kvällspersonal ringt sig sjuk. Inte det man vill höra tidigt på morgonen, kände hur huvudvärken började banka. Jobbade med dementa idag och det kräver att man är lugn... Men jag löste det, fick in en vikarie:-) Ringde till den sjuka kollegan för att höra ifall hon skulle dyka upp i morgon, det skulle hon inte göra. Men det löste sig till slut med två vikarier som får dela på det passet. Trodde allt var frid och fröjd men så ringde en annan kollega och sjukanmäler sig, dock inte på den gruppen jag var på. De ville att jag skulle jobba...jag sa blankt nej! Orkar inte, har kört 7 dagar i sträck nu och kommer bara vara ledig imorgon. Dom ville inte ringa någon av de nya tjejerna som VILL jobba, eftersom de inte är vana.
Blev så less, hur ska man kunna bli van om man aldrig får jobba...? Så nä, det får dom lösa själva. Jag skulle aldrig passa som chef, skulle ha svårt för att säga nej, är helt enkelt för snäll. Vill vara vän med alla och det fungerar inte riktigt i den positionen.

Nu ska jag ha ledigt på söndag. Vill ha tid och ork för att träffa mina vänner och vara en snäll flickvän, dotter, syster och vän. Just nu känns det som att det är på gränsen hur länge jag orkar.
Men det är mitt eget fel, måste lära mig att säga nej. Så verkar jag disträ, så är det för att jag just nu har kortslutning i hjärnkontoret på obestämd tid;)



Murrigt....

Fy vad kyligt det börjar bli nu, det mesta av löven har fallit från träden. Nu undrar jag bara när första snön kommer, här i Stockholm lär det nog dröja. Får stå ut med regn och kyla som biter sig genom allt man bär på kroppen. Nej nu ska jag tänka positivt, nu kan jag mysa i varma tröjor och ligga framför tvn med gott samvete.. ;)




Dagens klädsel: Tröja från Halens( så bra köp), jeans från H,M

Badanka

Mötte upp Sara på stan idag efter jobbet. Tänkte handla bl.a. skumbad, men tror ni jag kom ihåg det...icke sa nicke. Jag såg en på Lagerhaus med jordgubbsdoft men jag trodde inte den skulle skumma så mycket som jag vill, så då fick det vara. Sen var det helt bortblåst! Jag får se om jag tar en snabbsväng någonstans imorgon och köper det. I helgen ska det bli skumbad med värmeljus och kanske en bok. Kanske hamnar det någon bild här på bloggen ;)





Jag som liten.

Tänkte lägga in några bilder från när jag var liten. Så här såg jag ut =)



Min farmor =)

Pratade med min pappa idag, kom in på en liten rolig sak jag pratade med min farmor Hilda om när jag var en 4-5 år och hon var runt 60 någonting. Nu har min farmor varit död i många år, men minns att jag gillade att vara med henne om dagarna. Då hon bodde på övervåningen hemma hos oss så var hon ofta barnvakt åt mig. Det här var en sån dag någon gång under sommaren. Vi gick på täckten (stor äng) bakom skogen som ligger bredvid mina föräldrars hus. Jag gillade att titta på en stor myrstack med så kallade pissmyror som min farmor sa, det här var en sån dag...

Jag: Ska du dö snart farmor?

Farmor: Nä,  jag ska inte dö snart.

Jag: Men ska du inte dö snart?

Farmor: Nä det ska jag inte göra...

Då stannade jag och tittade på henne och sa: Men är du inte gammal, farmor?

Farmor: Nä jag är inte gammal.

Jag: Men är det bara huvudet som är gammalt då?


Farmor hade svårt att hålla sig för skratt, kul o höra liksom hi hi. Jag tyckte väl att hon var lite rynkig...


Dvala

Har varit dåligt med inlägg från min sida nu några dagar. Men har varit dödens trött, nada energi. Kan bero på utgången i lördags som blev väldigt rolig, men jag har ingen karaktär så jag drack lite mer än jag borde. Skyll på det hörru, jo jag vet...dålig ursäkt. Var hemma vid 04.30 och skulle börja jobba 7.30. Vet att det inte är så lämpligt att göra så, men vi hade kul och då ville jag inte hem och sova.

Igår jobbade jag dubbelpass på jobbet 8 till 15 och 16 till 20, gick bra men känns att jag är rätt trött.

Idag var jag till Danderyd på konferans med mitt jobb, kul att jag fick följa, är ju bara timmis. Jag var den enda timmisen som fick följa med, kände mig lite speciell =)
Vi var på en konferensanläggning som heter Östergårds, väldigt fint. Huset var från 1800-talet, men det spökade inte där sa konferansvärdinnan. Lite synd hade varit roligt att se ett spöke, eller ska jag nog inte säga, vet hur rädd jag skulle blivit. Har sett lite oförklariga saker genom åren.

Dagen var väldigt givande, pratade om bemötande hos sig själv och som arbetsgrupp. Hade en konsult som höll i dagen, blev inget tråkigt sitta still och bara lyssna. Vi hade en hel del grupparbeten, det var kul. Gjorde att dagen gick väldigt snabbt och det var ju skönt. Imorgon börjar jag jobba först vid 15, ska passa på att sova ut om jag kan. Brukar ju bli tvärtom, när man vill sova går det absolut inte. Eller är det bara jag som fungerar så?

Min spegelbild?



Vs



Vilken kändis är du lik? Jag har fått höra att jag skulle vara lite lik Eva Longoria i Desperate Housewives. Vad tycker ni, finns det några likheter?





Kaffesug...

Blev lite kaffesugen nu så här på kvällskvisten. Förut har jag bara druckit kaffe på jobbet eller om varit och fikat hos någon. Men när jag besökte lillasyster blev det en hel del kaffedrickande, så jag blev sugen på att skaffa en egen perkolator och det har jag nu gjort. Mysigt och göra sig någon kopp kaffe, självfallet med mjölk och socker, dricker helst inte svartkaffe. Tänk en stor kopp varmt kaffe mmm... vad gott!



Ledig Måndag.

Idag har jag varit ledig hela dagen. Klev upp först efter sju på morgonen och pussade älsklingen hej då innan han skulle iväg och jobba. Kunde inte sova utan satt uppe en timme och tittade på Nyhetsmorgon på ettan. Men det fanns inget roligt, bara en massa om finanskrisen. Tog och kröp ner i sängen en stund igen. Tänkte bara vila en liten stund men somnade och sov två timmar. Det var skönt för att det behövdes verkligen. 

När jag vaknat blev det  en sväng till gymmet. Men idag hade jag ingen superork, körde lite på löpbandet och crosstrainern. Tänkte försöka lyfta rumpan lite som håller på att halka ner ;)
Hem för en dusch och även ta hand om lite disk. Därefter tog jag  tunnelbanan till Medborgarplatsen och mötte upp Sara, min fina vän. Vi har inte setts på ett tag. Vart en snabb träff senast, idag hade vi lite mer tid att kunna sitta ner och prata. Hittade ett mysigt fik som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på nu, iaf så åt jag en kycklingfile med currysås och ris. Senare blev det även en chokladkaka med vispgrädde och en chailatte. Velat prova en sådan latte länge och den var väldigt god. Efter det kollade vi lite affärer innan jag åkte hem igen. 

Love you Sara min babe!!

Nice med långa naglar

Nu ska jag banne mig försöka spara mina naglar. Vill ha dem långa och snygga, tyvärr biter jag ner dem hela tiden. Kan ju inte vara 31 år och bita på naglarna. Hur snyggt är det egentligen?!! Nä nu måste jag skärpa mig, får hitta något annat att knaga på. Bitit sen jag var sex år, fatta hur många år det är! Inte klokt när jag tänker på att de fortsätter växa! Det är ju konstigt, borde ha gett upp för länge sen. Vill göra en fransk manikyr på någon salong, måste måste spara...

Monster

 Idag är jag nog ett monster.Tror nog att min älskling håller med mig om den saken =)
Har lingonvecka och mina hormoner verkar leva rövare kan man minst sagt säga. Känner mig ilsken fast jag inte har något att vara arg på, och i nästa sekund känner jag mig ledsen och tycker synd om mig själv. Inte så lätt att vara tjej alltid, det här skulle jag mer än gärna byta bort. Hoppas jag känner mig gladare imorgon, då ska jag kila på gymmet och röra på mig lite och kanske sola solarium. Känner mig så blek nu bläää. Ledsen för det här tråkiga inlägget, men kände för att skriva av mig lite. Kram på er allihopa!



Lite bilder från min helg i Göteborg



Jag och söta syster



Syster med pojkvän



Jag och en kompis till syster



Mamma och syster

6e oktober våran tvåårsdag.

Tänkte bara skriva lite om gårdagen också. Igår firade jag och Jerry vår 2-årsdag, tänk vad tiden går snabbt. Känns inte som att det var så längesen som vi träffades på Golden Hits här i Stockholm. Träffades i augusti och efter nyår flyttade jag hit. Gick väldigt snabbt men det kändes rätt och gör så fortfarande. Han är mitt allt, min fina älskling.
Så det blev det en mysig hemmakväll med god thaimat, och till efterrätt blev det glass med bananer och nougatsås. Tittade även på filmen "Mirrors", rätt läsklig. Men det krävs inte så mycket för att jag ska bli rädd.
Jag fick ett fint nattlinne från Twillfit och en stor vacker ros. Av mig fick han en god parfym.

Skönt att bara mysa hemma med god mat, tända ljus och en film.

Min helg i Göteborg

Ledsen att jag är så otroligt dålig på att uppdatera här på min blogg. Men har haft fullt upp. Från torsdag till söndag var jag till Göteborg hos min älskade lillasyster. Åkte dit på förmiddagen med tåg, drygt värre! Blir så rastlös när jag åker tåg och får alltid träsmak, så svårt att hitta en bekväm sittställning. Kom fram till Göteborg vid 18.40, syrran kom och mötte mig och mamma på perrongen. Blev en lugn kväll, kollade på tv och åt lite gotta. Åskade förresten sjukt värre, massa blixtar utan medföljande åskljud. Stod i tidningarna att folk trodde att det var något naturfenomen. Men faktum var att åskan var så långt bort att det var bara blixtrarna man upplevde.

Fredagen spenderade vi på stan med lite shopping, hittade en hel del fint. Efter några timmar blev det en tur förbi systemet i femmanhuset (ett stort shoppingcenter med flera butiker under ett och samma tak), för att inhandla öl till kvällen. Jag, syrran och hennes pojkvän Stellan drog ut på stan vid 22-tiden. Hamnade först på en pub som heter "Citypub" där syrran känner de som jobbar i baren. Himla kul!  Efter att dom stängde vid 01.00 gick vi över gatan till "Rockbaren" där vi var tills de stängde kl.03.00. Fasiken blev rätt så packad, stod och sjöng eller snarare skrek signaturmelodin till tecknade bumbibjörnarna. Skumt nog spelar de den lagom till stängning, annars är det mest rockmusik för hela slanten. Efter Rockbaren vinglade vi oss ut på stan, hamnade på ett kebabhak där vi köpte med oss varsin kebabrulle. Tog spårvagnen hem till syster och Stellan i Bagaregården, var hemma vid kl.04.30 pust!

Var uppe igen vid kl.09, gick inte att sova. Mest för att min morgonpigga mamma höll på med att brygga kaffe etc. Men lika bra att ta sig upp. Stack ut på stan igen vid 12-tiden, först en sväng i Olskroken. Lagom snurrigt i huvudet kan jag säga, var ju inte nykter än och det blev ju inte så många timmars sömn. Handlade lite smått och gott, shoppaholic som jag är...suck.
Vi orkade inte gå så länge på stan utan åkte tillbaka till lgh där vi låg och jäste resten av kvällen. Blev en tidig lördagskväll, ingen orkade vara uppe längre än till runt tio. Hade igen väldigt svårt att sova på natten, det stormade jättemycket ute. Trodde allvarligt att träden skulle komma in genom fönstren, sen var jag så täppt i näsan och pricken över i:et så är jag lite mörkrädd... 

Blev en tidig morgon på söndagen med. Har så svårt att sova när jag är borta, så jag ska väl inte skylla allt på kära mammsen. Mitt tåg skulle gå vid två. Ville äta lite lunch och handla tidning till tågresan hem. Tror ni inte jag hittade nåt att shoppa på centralen med, hittade söta skinnhandskar med rosett på Lindex. Jag är fan hopplös! Var hem till Stockholm vid sjutiden på kvällen, älsklingen mötte upp mig på brommaplan. Vi köpte oss en varsin pizza. Hade en jättemysig helg med mamma och syster i Göteborg, väldigt fin stad men jag älskar Stockholm. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga =)
Lovar att sätta in bilder från helgen imorgon, just nu orkar jag inte...

Lite mer bli glad musik =)



De här två låtarna blir jag så glad av. Speciellt en sån här dag då regnet bara öser ner.

Lite musik i regnet.




Så bra låt!

RSS 2.0